marja kaartje2

De Tzolkin is de heilige kalender van de Maya's en heeft een cyclus van 260 dagen. Elke dag krijgt zijn eigen energie vanuit de Bron, het centrum van de Melkweg, dat de Maya's Hunab Ku noemen.

Stel vandaag is het Gele Ster toon 10, dan kreeg je in de Mayacultuur die naam. De dagenergie bestaat uit een zegel (Gele Ster) en een toon (10). Er zijn 20 zegels, dat zijn archetypische energieën, ofwel 20 gezichten van de Schepping en 13 tonen, wat dus ook echt geluid is en waarmee vorm gegeven wordt aan de dagenergie. Daarnaast heb je nog de 20 Wavespells, dat is een periode van 13 dagen, van toon 1 tot en met toon 13.

De dagenergie op jouw geboortedag vertelt veel over de blauwdruk van jouw leven alsook de wavespell waarin je geboren bent. Hieruit valt veel af te lezen zoals :

  • wie of hoe je bent
  • je kwaliteiten, talenten
  • je lichte en je schaduwkanten
  • het doel of thema van je leven
  • je "bestemming" of waar je naar op weg bent in je leven
  • hoe jij je bijdrage aan de wereld kunt leveren
  • wat je "planning" is voor dit levensjaar
  • hoe jij je verhoudt in relatie tot bepaalde mensen om je heen
  • wat de onderstroom is in je leven, de energie van je ziel
  • Enz.

Mijn relatie met de Tzolkin

Sinds 2010 ben ik bezig met de Tzolkin en volg ik de dagenergie en wat dat betekent voor mij en de mensen om me heen en voor de wereld.

Ik werd echt gegrepen, toen ik tijdens een workshop de energieën kon voelen die vanuit Hunab Ku komen en die wij vertegenwoordigen. Toen wist ik: He, dit is echt iets essentieels, iets wezenlijks. Vanaf toen heb ik mijn inzet meer dan verdubbeld om meer te leren, weten, ervaren over de Tzolkin. Ik heb o.a. de opleiding bij Elvira van Rijn gevolgd en werd daarna co-trainer. Ook heb ik intensief meegewerkt aan haar boek: Mayawijsheid voor je levenspad.
Sinds 2014 heb ik mijn eigen manier van werken met de Tzolkin ontwikkeld en geef ik persoonlijke consulten en workshops.

Het is mijn passie om daarmee mensen te begeleiden en dan samen tot verheldering en nieuwe inzichten te komen. En door meer over jezelf, je zegel, toon en wavespell te weten, kun je bewuster mee surfen op de golven van de tijd vanuit de Bron. Bij ons is tijd geld en lineair bij de Maya' s is tijd kunst en cyclisch. Je krijgt elke keer na 260 dagen een nieuwe kans. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. De wereld zou er heel anders uitgaan zien als we vanuit "tijd is kunst" gaan leven. Ik ben diep onder de indruk van de wijsheid die achter onze blauwdruk ligt. Dat ervaar je ook des te meer als je naar je levensloop kijkt vanuit de Tzolkin. Dit alles heeft voor mij de verbinding met en het weten van het ongeziene heel erg bevestigd.

Mijn eigen zegel en toon:Hunab Ku

Witte Wind toon 13 in het Witte Hondwavespell.
Ik heb de kwaliteit van bezielde communicatie en inspiratie meegekregen en die uit zich het best , wanneer ik helemaal aanwezig ben in het Hier en Nu en trouw ben aan mezelf. Op die manier kan ik je helpen om jouw richting te ( her ) vinden of om meer helderheid te krijgen over bovengenoemde items.

Heb je interesse in een cursus of persoonlijk consult, laat het me dan weten.

Neem contact op